fall-fragrance-notes

Η μαγεία βρίσκεται παντού αρκεί να τη βρεις και να την εντάξεις στην καθημερινότητα σου! Οι κατάλληλες νότες θα αγκαλιάσουν το σώμα σου με μια ανεξήγητη ζεστασιά που όλοι μας έχουμε τόσο ανάγκη. Ανακάλυψε τις νότες αρωμάτων που θα αναδείξουν το φθινοπωρινό σου άρωμα και θα απογειώσουν όλες τις αισθήσεις!

Μεταφέρσου σε μια μυστηριώδη βιβλιοθήκη με ξυλώδεις νότες:

Συνήθως αυτές χαρακτηρίζονται ως ζεστές συνθέσεις αρωμάτων, αντικατοπτρίζοντας την ομορφιά των δασικών δέντρων. Η οικογένεια των ξυλωδών αρωμάτων περιλάμβανε κυρίως ανδρικά αρώματα.  Όμως από το 1992, οι συνθέσεις εμπλουτίστηκαν με νέες που συνδύαζαν ξύλο, λουλούδια, μπαχαρικά, αποκαλύπτοντας υπέροχα γυναικεία και unisex αρώματα. Κάποιες νότες που ξεχωρίζουν στη ξυλώδη οικογένεια είναι το δέρμα, χαρτί, βέτιβερ, κέδρο, ρητίνη, και σανδαλόξυλο. Οι οποίες έχουν την ιδιότητα να σε μεταφέρουν τόσο έντονα την ανάμνηση ενός απογεύματος δίπλα στο αναμμένο τζάκι που ο χρόνος έχει παγώσει. 

Αν λοιπόν είσαι λάτρης αυτών των συνθέσεων σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα παρακάτω αρώματα. Πρώτη πρόταση που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις στο πλήθος είναι το unisex άρωμα Nefs. Στην τούρκικη γλώσσα “Nefs” σημαίνει επιθυμία ή πάθος. Έτσι ακριβώς λειτουργεί και το άρωμα μόλις το αρωματίσεις πάνω σου σαν ελιξίριο πάθους! Περιέχει νότες κορυφής μέλι, σαφράν, σύκο, νότες καρδιάς τριαντάφυλλο, μοσχοκάρυδο, γιασεμί και νότες βάσης βανίλια, ουίσκι και δέρμα. Με την δεύτερη πρόταση θα νιώσεις την ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη σαν δύο σώματα που συναντιούνται και ανάβει μια σπίθα. Σε προκαλούμε να δοκιμάσεις το unisex άρωμα No. 4 Apres L'Amour, το οποίο περιέχει νότες κορυφής λεμόνι, άνθη πορτοκαλιάς, νότες καρδιάς αρωματικά μπαχαρικά, νότες βάσης μόσχο, κεχριμπάρι και ξύλο.

Ζεστές, γλυκιές, κρεμώδεις νότες που θα αιχμαλωτίσουν όλα τα βλέμματα πάνω σου: 

Πρόκειται για νότες τόσο εθιστικές, κομψές που λειτουργούν ως πρόκληση σε όποιον σε συναναστρέφεται. Αναφέρομαι φυσικά στην πραλίνα, λεβάντα, βανίλια, καραμέλα και στο κάρδαμο. Εξίσου όμως αγαπημένες είναι και οι νότες που βγάζουν μια γλυκιά, cozy μελαγχολία, θυμίζοντας φθινοπωρινά απογεύματα, όπως είναι το άρωμα του καφέ και το γάλα.  

Ιδανική στιγμή για ένα άρωμα που θα σε κάνει να νιώθεις ζεστασιά, κομψότητα και γλυκύτητα. Αναφερόμαστε στο γυναικείο άρωμα Midnight Shimmer, το οποίο περιβάλλεται από νότες κορυφής κυδώνι, φρέζια, γιασεμί, νότες καρδιάς βανίλια, αμπερόξυλο, νότες βάσης μόσχο και βανίλια.  Αν θες να τονίσεις την προσωπικότητα σου και να βγάλεις την πιο θετική πλευρά σου δώσε την ευκαιρία στο unisex άρωμα Teriaq. Ένα γλυκό και ιδιαίτερο άρωμα με νότες κορυφής ροζ πιπέρι, καραμέλα, πικραμύγδαλο, νότες καρδιάς μέλι, λευκά λουλούδια, τριαντάφυλλο, νότες βάσης βανίλια, δέρμα και μόσχος. Ακόμη, μια ανδρική πρόταση ενός έντονου και εθιστικού αρώματος είναι το Le Male Elixir, που θα βγάλει τις αισθήσεις εκτός ελέγχου! Χάρη στον φουζέρ και ανατολίτικο χαρακτήρα του, ο οποίος περιλαμβάνει στις νότες κορυφής λεβάντα, μέντα, στις νότες καρδιάς βανίλια, βενζόη και στις νότες βάσης σπόρους τόνκα και καπνό. 

Δώσε ζωντάνια στις φθινοπωρινές ημέρες, επιλέγοντας λουλουδάτες νότες: 

Ποιος είπε ότι το φθινόπωρο δε ταιριάζουν τα λουλουδάτα αρώματα; Συνήθως τα συσχετίζουμε με την άνοιξη αλλά υπάρχουν ιδανικές συνθέσεις που ταιριάζουν άψογα σε αυτή την εποχή! Οι νότες που μπορείς να αναζητήσεις είναι η ίριδα, παιώνια, βιολέτα, το γιασεμί, και ο μόσχος. Υπόσχονται να ξυπνήσουν αισθήματα ενέργειας, ζωντάνιας, αντιπροσωπεύοντας μια γυναίκα γεμάτη όρεξη για ζωή! 

Για εσένα που θέλεις ακόμη και την πιο μουντή και βροχερή ημέρα να φοράς ένα άρωμα που θα σου ανεβάζει τη διάθεση, σου έχουμε τις ιδανικές επιλογές. Σίγουρα αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου το unisex άρωμα Fleur de Santal. Βγάζει κάτι τόσο ελκυστικό, τρυφερό και ζουμερό που θα δώσει ζωντάνια σε κάθε στιγμή σου! Περιέχει στις νότες κορυφής αχλάδι, ροζ πιπέρι, στις νότες καρδιάς γάλα, ίρις, υλάνγκ-υλάνγκ και στις νότες βάσης σανδαλόξυλο, μόσχο και αργκάν. Ακόμη, μια λουλουδάτη και σοφιστικέ σύνθεση με ένα πολύπλευρο χαρακτήρα αποτελεί το ανδρικό άρωμα L’Homme. Αν το προτιμήσεις σίγουρα θα δώσει άλλη νότα στην καθημερινότητα σου και θα συλλέξεις πολλά κομπλιμέντα! Πιο συγκεκριμένα αποτελείται με νότες κορυφής νερόλι, τζίντζερ, νότες καρδιάς  ίριδα, κεχριμπάρι και νότες βάσης σανδαλόξυλο, κέδρο και πουδρένιες νότες.

Zoniou Suggests 

Δώσε προσοχή στις βασικές νότες του αρώματος, οι οποίες χωρίζονται σε κορυφής, καρδιάς και βάσης. Οι νότες κορυφής είναι οι πρώτες που αισθάνεσαι. Οι νότες καρδιάς σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του αρώματος. Oι νότες βάσης δίνουν την μεγαλύτερη διάρκεια του αρώματος. Επομένως, αν θέλεις ένα άρωμα με πιο έντονο αποτέλεσμα φρόντισε να επιλέξεις κάποιο που να έχει ως νότες βάσης το σανδαλόξυλο, κεχριμπάρι, ή και το αμπερόξυλο.