Gourmand Fragrances

Τα Gourmand Aρώματα βγάζουν κάτι εθιστικό και ελκυστικό, καθιστώντας τα μια δημοφιλή επιλογή για τους λάτρεις του διαφορετικού. Ένα trend που ήρθε για να μείνει χάρη στην μοναδικότητα του. Όσες φορές και να αρωματίσεις ένα gourmand άρωμα δε χορταίνεις να το μυρίζεις. Οι συνθέσεις που τα κάνουν να ξεχωρίζουν περιέχουν πραλίνα, καραμέλα, αμύγδαλο, βανίλια, ζαχαρωτό, καφέ, σοκολάτα, μέλι, φιστίκι και άλλα πολλά που θυμίζουν γλυκά επιδόρπια. Ακόμη, τα συγκεκριμένα αρώματα μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο και προτίμηση, αφού οι συνθέσεις τους περιέχουν και πιο φρουτώδη, πικάντικα, λουλουδένια. Όποιο και να επιλέξεις σίγουρα θα σε ξεσηκώσει όχι μόνο στην όσφρηση αλλά και στο στομάχι! 
 
Ποια Gourmand Αρώματα αξίζει να έχεις στη συλλογή σου; 

Αν θέλεις κάτι να σε ανανεώσει ολοκληρωτικά φέτος και να δώσει άλλο αέρα στην καθημερινότητα σου, διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο. Σου έχουμε ετοιμάσει κάποιες προτάσεις αρωμάτων ιδανικές για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές σου στιγμές.  Προσοχή όμως υπόσχονται να σου ανοίξουν την όρεξη!  

Ξεκίνησε την ημέρα σου με τον πιο γλυκό τρόπο εντάσσοντας το άρωμα με πραλίνα, που θα μεταμορφώσει την καθημερινότητα σου! Αναφέρομαι στο Viva la Juicy από τον οίκο Juicy Couture. Μια γκουρμέ, φρουτώδης και λουλουδένια σύνθεση που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στο πλήθος. Ίσως σε καθιστά ως ένα γλυκό πειρασμό κάθε φορά που το φοράς. Οι νότες κορυφής έχουν άγρια μούρα και μανταρίνι, οι μεσαίες νότες έχουν γαρδένια, αγιόκλημα και γιασεμί, οι νότες της βάσης έχουν καραμέλα, πραλίνα, βανίλια, κεχριμπάρι και σανδαλόξυλο. 
Έχεις και εσύ εθισμό στα ποπ-κόρν; Τότε πρέπει να δοκιμάσεις το Idôle Nectar από τον οίκο Lancôme. Πρόκειται για μια έκρηξη από λαχταριστές και λουλουδάτες νότες. Συγκεκριμένα στις νότες κορυφής έχει ρόδο Γαλλίας, τριαντάφυλλο και τριαντάφυλλο Τουρκίας, στις μεσαίες νότες έχει καραμέλα, ποπ-κόρν και στη νότα βάσης έχει βανίλια. Συνδυάζει gourmand και λουλουδάτα στοιχεία προσδίδοντας την απόλυτη αίσθηση θηλυκότητας! 

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε φιστίκι πασπαλισμένο με φουντούκι σε συνδυασμό με σαντιγί και marsmallow; Ένα λαχταριστό και τόσο καλοκαιρινό άρωμα σαν το Yum Pistachio Gelato 33 από τον οίκο Kayali, θα κάνει εντύπωση σε όσους περιτριγυρίζεσαι προσδίδοντας ανεμελιά και τρυφερότητα. Οι νότες κορυφής είναι φιστίκι αιγίνης, παγωτό, περγαμόντο, φουντούκι, ρούμι και κάρδαμο, οι μεσαίες νότες είναι κρίνο της κοιλάδας, αχλάδι, γιασεμί, παιώνια, γεράνι, βατόμουρο και λευκό ροδάκινο, οι νότες της βάσης είναι σαντιγί, ζαχαρωτό, μαλλί της γριάς, σπόρος τόνκα, λουκούμι, σανδαλόξυλο, κακάο και κέδρο. 

Εξίσου λαχταριστό σαν τον cupcake, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Party Love του οίκου Escada. Προκαλεί ένα πάρτυ αισθήσεων, μαγεύοντας όλους όσους σε συναναστρέφονται. Περιέχει ως νότα κορυφής το κεράσι, ως μεσαία νότα τη σαντιγί και ως νότες βάσης το cupcake και τη βανίλια. Ετοιμάσου να απολαύσεις τις μεθυστικές νότες του και να προσθέσεις στη καθημερινότητα σου τη ζωντάνια και την ενέργεια που σου αξίζει! 

Ψάχνεις ένα άκρως απολαυστικό άρωμα τόσο απολαυστικό σαν τη μαρέγγα; Το Divine από τον οίκο Gaultier είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις! Περιέχει στις νότες κορυφής καλυψόνη, κόκκινα μούρα και περγαμόντο, στις μεσαίες νότες έχει κρίνο, υλάνγκ υλάνγκ και γιασεμί, ενώ στις νότες της βάσης έχει γλύκισμα μαρέγγας, μόσχο και πατσουλί. Φορώντας το θα νιώσεις κομψότητα και ένα ακαταμάχητο πάθος!
 

Τέλος, για εσένα που λατρεύεις το ιταλικό γλυκό panettone το Devotion από τον οίκο Dolce & Gabbana θα στο θυμίσει πλήρως. Περιέχει στις νότες κορυφής ζαχαρωμένο λεμόνι, στις μεσαίες νότες πανακότα, άνθη πορτοκαλιάς και ρούμι ενώ στη νότα βάσης έχει cupcake και βανίλια. Να είσαι σίγουρη ότι θα σου προκαλέσει την πιο θετική διάθεση όποια ώρα της ημέρας το επιλέξεις. 

Πώς θα καταλήξεις στο ιδανικό Gourmand Άρωμα! 

Ο κόσμος των gourmand αρωμάτων είναι ατελείωτος. Γι’ αυτό αν τα επιλέξεις πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι κατηγοριοποιούνται στο ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να τα φορέσεις. Το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις, είναι να σκεφτείς πότε τρως για παράδειγμα παγωτό. Οι συνθέσεις τους μπορούν να σε καθοδηγήσουν σε ποια εποχή θα προτιμούσες να τα φοράς.  

Το άρωμα αποτελεί την προσωπική μας ταυτότητα μέχρι να βρεις αυτό ακριβώς που σου ταιριάζει περνάς από διάφορα στάδια. Πολλές φορές δεν καταλήγεις, εθίζεσαι και πειραματίζεσαι συνεχώς στον κόσμο των αρωμάτων και τις κατηγορίες που τα περιβάλλουν. Σε περίπτωση που θέλεις να νιώσεις κάτι διαφορετικό και να ανανεωθείς με έναν τρόπο που δε μπορείς να εξηγήσεις, δε χάνεις να δοκιμάσεις κάποια από τις παραπάνω προτάσεις Gourmand Αρωμάτων για το καλοκαίρι!